Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт каза, че не вижда

...
Германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт каза, че не вижда
Коментари Харесай

Германските оръжейни доставки за Украйна достигнаха своя предел

Германският министър на защитата Кристин Ламбрехт сподели, че не вижда оставащи благоприятни условия за доставяне на Украйна с оръжия и съоръжение непосредствено от немските военни ресурси , цитира думите му Дойче веле.

Говорейки пред вестник Augsburger Allgemeine, Ламбрехт сподели, че с цел да се резервира отбранителната дарба на Германия, бъдещите доставки за Украйна от ден на ден ще би трябвало да се правят непосредствено посредством оръжейната промишленост, т.е. да бъдат купувани .

" За тази цел ние непрестанно се координираме с Украйна ", сподели тя в коментар, оповестен в събота.

" В случай на доставки от запасите на Бундесвера обаче, би трябвало да бъда почтена, в този момент сме достигнали лимита ", сподели Ламбрехт.

Германските военни би трябвало да продължат да могат да " обезпечават национална защита и защита на Алианса (НАТО-бел.ред.) ", сподели министърът. " Но това не значи, че не можем да създадем повече за Украйна ", акцентира тя.

Ламбрехт повтори, че няма да даде детайлности за оръжейните доставки на Германия за Украйна. " Има основателни аргументи да класифицираме тъкмо тази информация ", акцентира тя, като уточни, че " направихме това в отговор на категорично искане от Украйна ".

" Винаги би трябвало да се има поради: сега, в който доставките бъдат оповестени в елементи, Русия също ще разполага с тази информация. И това би имало военно стратегически последствия ".

Коментарите на министъра идват в миг, когато натискът върху Берлин вътре и отвън страната за разширение и ускорение на доставките на оръжие за Украйна нараства. Имаше и рецензии, че доставката на оръжия от Берлин е мудна и несъответстваща.
 Германия и Франция: Широко затворени очи за опасността от Путинова Русия
Германия и Франция: Широко затворени очи за опасността от Путинова Русия

Гражданските жертви на войната на Путин в Украйна провокираха апели за преоценка на десетителия ангажиране с водач, чиито сили са упрекнати за ужасяващи военни закононарушения

Фридрих Мерц , началник на опозиционния Християндемократически съюз (ХДС) в Германия, тази седмица прикани държавното управление да изпрати в Украйна по-тежки оръжия, като танкове да вземем за пример .

Киев също неотдавна изиска прехвърлянето на 100 пехотни машини Marder и други тежки оръжия.

Германският канцлер Олаф Шолц обаче се възпротиви на изказванията, че Германия не доставя задоволително оръжия на Киев тази седмица.

Шолц сподели, че към този момент са изпратени доста оръжия и съоръжение и че ще последват спомагателни доставки. " Ще доставим каквото можем във връзка с оръжията от актуалните ресурси на Бундесвера, всичко, което има смисъл и и би имало бърз резултат ", сподели той.

Шолц също отхвърли рецензиите, че министърът на защитата не е провел задоволително бързо доставките на оръжие. " Знам, че министърът на защитата Кристин Ламбрехт прави всичко допустимо, като взема поради решенията на нашите съдружници и качествата на немската войска ", сподели канцлерът.

Военната експанзия на Русия против Украйна принуди Германия. Досега Берлин е доставил военно съоръжение като противотанкови, зенитни ракети и ракети земя-въздух, както и картечници и муниции.
 Зеленски похвали позицията на Германия по отношение на Украйна
Зеленски похвали позицията на Германия по отношение на Украйна

Германия, неохотна в ранните стадии на съветската инвазия да даде на Украйна оръжие, в този момент се съгласи да достави противотанково оръжие и ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР