Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц призова германската опозиция да подкрепи пакета за намаляване на незаконната миграция

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 изиска от водача на опозицията Фридрих Мерц да поддържа държавните ограничения за ограничение на противозаконната миграция към Германия, съобщи Ройтерс, като цитира писмо, до което е получил достъп.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1347
" За мен е значимо федералното държавно управление, провинциите и опозицията да реализират взаимни съглашения за видимо понижаване на противозаконната миграция към Германия ", се споделя в писмото на канцлера. То е в отговор на писмо на опозиционния водач, в което Мерц предлага съдействие, само че също по този начин изисква отговор на предложенията на неговата парламентарна група.

Шолц не дава отговор на предлагането на Мерц за съставяне на работна група с равно посланичество. Вместо това в писмото се натъртва на нужната съгласуваност с федералните провинции, с които федералното държавно управление желае да стигне до съответни съглашения на 6 ноември.

Вътрешната министърка Нанси Фезер възнамерява да показа на следващия ден законодателен пакет за по-бързото репатриране. " Гражданите на нашата страна с право чакат броят на тези, които идват при нас без право на престой, да намалее бързо и доста ", съобщи Шолц.

Броят на хората, поискали леговище в 27-те страни от Европейски Съюз, се е нараснал с 38% от 2019 година насам и е достигнал близо един милион през предходната година, което е покрай рекордните равнища от 2015 и 2016 година, сочат данни на Агенцията на Европейски Съюз за убежището. Една четвърт от всички тези молби са подадени в Германия, което я прави една от страните с най-голям брой молби на глава от популацията. През последната година броят на молбите е повишен с към 80 %, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР