Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Германският канцлер ще посети Израел

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 се чака да посети на следващия ден Израел, съобщи ДПА, като се базира на свои източници.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 445
Засега няма публично удостоверение от канцлерството.

Визитата ще се състои в изискванията на продължаващото изостряне на ситуацията в Близкия изток, отбелязва ДПА.

Шолц първо ще одобри на следващия ден сутринта в Берлин йорданския крал Абдула Втори и по-късно ще замине за Израел. След това той има намерение да посети Египет.

Веднага след нападението на " Хамас " против Израел Шолц заявява цялостна взаимност с еврейската страна. По нейно искане немското държавно управление ѝ оказа помощ с разследващи дронове и муниции.

Израелското държавно управление чака от Германия и поддръжка за контраатаката против палестинската екстремистка организация. Израелските въоръжени сили сега приготвят сухопътно нахлуване в Газа, до момента в който на този декор стотици хиляди палестинци бягат към южните елементи крайбрежния анклав, който се ръководи от " Хамас ".

Тези дни Шолц имаше два телефонни диалога с Нетаняху. Той разиска близкоизточния спор и с държавните глави на Катар, Египет и Турция.

В петък немският външен министър Аналена Бербок посети Израел в символ на взаимност с еврейската страна след огромните офанзиви на " Хамас " против Израел на 7 октомври, предава Българска телеграфна агенция. 

Изненадващите набези лишиха живота на над 1400 души в Израел. Според израелската войска близо 200 индивида, в това число няколко немски жители, са взети за заложници от " Хамас ". При ответните израелски удари по линията Газа през последната седмица бяха убити повече от 2670 палестинци, а над 9600 бяха ранени.

Според Бербок немското държавно управление към момента " няма директен контакт " с немските заложници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР