Германският канцлер Олаф Шолц заяви в понеделник, че страната ще

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви в понеделник, че страната ще
Коментари Харесай

Шолц: Германия ще запълни газовите хранилища над 90%

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи в понеделник, че страната ще може да запълни газовите си складове над 90% , оповестяват АП и " Ройтерс ".

По време на конференция дружно с израелския министър председател Яир Лапид, Шолц добави, че Германия " усилва потенциала на електрическата енергия, генерирана от възобновими източници. Ние сме добре готови ", акцентира той.

Що се отнася до нуклеарната договорка с Иран, Шолц изрази страдание, че Техеран не е дал позитивен отговор . Въпреки това, въпреки това, Германия желае да работи с Израел във връзка с защитата , изключително на въздушната защита.

Шолц даде ясно да се разбере, че не чака съглашение с Иран в близко бъдеще за възобновяване на разваленото нуклеарно съглашение на Техеран със международните сили, макар че сподели, че няма причина Иран да не се причисли и европейските страни ще останат търпеливи .

Шолц приказва след среща в Берлин с Лапид, който настоя, че възобновяване на съглашението от 2015 година би било " сериозна неточност ". Германия, дружно с Франция, Англия, Русия и Китай, към момента е страна по договорката и взе участие в договаряния за нейното възкръсване, които се проточиха повече от година.
 Германия резервира две нуклеарни централи като запас
Германия резервира две нуклеарни централи като запас

Роберт Хабек желае две атомни електроцентрали като запас за незабавни случаи

Европейските страни " направиха оферти и в този момент няма причина Иран да не се съгласи с тези оферти, само че би трябвало да вземем под внимание обстоятелството, че това не е по този начин, тъй че сигурно няма да се случи скоро, макар че за известно време изглеждаше по този начин, " сподели Шолц. " Ние оставаме търпеливи, само че също по този начин оставаме ясни: Иран би трябвало да бъде спрян от опцията да разположи нуклеарни оръжия . "

Германският водач сподели, че " функциониращо интернационално съглашение за ограничение и наблюдаване на иранската нуклеарна стратегия е верният метод " за това.

Но Лапид сподели, че " е време да преминем през провалените договаряния с Иран ", които съгласно него не могат и няма да реализират задачата да спрат Иран да се снабди с нуклеарно оръжие . Той добави, че е дал на Шолц " сензитивна и подобаваща разследваща информация по този въпрос ".

" Премахването на глобите и наливането на стотици милиарди долари в Иран ще донесе талази от тероризъм освен в Близкия изток, само че и в цяла Европа ", сподели Лапид. Израел от дълго време се опълчва на съглашението сред международните сили и районния съперник Иран.

Германия, Франция и Англия обявиха в изказване през уикенда, че " Иран би трябвало напълно и без закъснение да сътрудничи добросъвестно на МААЕ ".

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси сподели в централата на организацията във Виена, че се надява Иран да стартира да сътрудничи " допустимо най-скоро ".

" Готови сме; желаеме това да се случи ", сподели той. " Ние не се занимаваме с утежняване или основаване на обстановки. Ние просто желаеме този въпрос да бъде обяснен, тъй че в действителност се надявам, че те ще стартират да преглеждат този въпрос по друг метод. "

 Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка
Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка

Това е най-острата рецензия, която Вашингтон е отправял до момента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР