Германският канцлер Олаф Шолц заяви категорично , че страната му

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви категорично , че страната му
Коментари Харесай

Германия няма да изпрати полските МИГ-29 на Украйна |

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи изрично, че страната му няма да изпрати полските изтребители МИГ-29 на Украйна, съобщи Ройтерс. 

Вчера полският външен министър съобщи, че държавното управление на страната е готово да даде своите МИГ-29 на Съединени американски щати, като ги разполжи в база " Рамщайн " в Германия. Предложението беше стимулирано от настояването на Украйна от европейските страни да й  дават самолети, с цел да се оправи с " съветската инвазия ".

От друга страна САЩ отхвърли предлагането на Полша като го назова " безразсъдно ". Освен това то не е било разисквано с Вашингтон, според американския зам.-държавен секретар. Първоначалният проект е бил изтребителите да бъдат предоставени на разположение през Варшава. Притеснението на Полша обаче е, че това би я замесило непосредствено в спора.

Подобни опасения споделя и Съединени американски щати. Говорителят на американското министерство на защитата Джон Кърби съобщи, че вероятността самолетите да изхвърчат от база на Съединени американски щати и НАТО в Германия " с цел да летят във въздушно пространство, което се оспорва с Русия над Украйна, поражда съществени опасения за целия алианс НАТО ".

Днес по време на конференция Шолц означи, че би трябвало да се мисли какво следва оттук насетне: 

" Предоставихме всички типове отбранителни материали и изпратихме оръжията, за които говорихме с вас, само че е правилно и би трябвало доста деликатно да обмислим какво вършим съответно. Несъмнено, военните самолети не са част от това ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР