Германският канцлер Олаф Шолц призова за завършването на европейския банков

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова за завършването на европейския банков
Коментари Харесай

За завършване на европейския банков съюз се обяви германският канцлер

Германският канцлер Олаф Шолц прикани за завършването на европейския банков съюз, като го дефинира като " предпочитан " и настоя за уеднаквяване на финансовите пазари в района в по-голяма степен. Това съобщи Ройтерс, цитирайки изявление на Шолц пред банков конгрес в Берлин, проведен от Асоциацията на немските банки.

Европейският банков съюз е план, създаден след финансовата рецесия, с цел да централизира надзора над огромните кредитори от Европейската централна банка.

Централен детайл от проекта - взаимна скица за отбрана на депозитите, не беше контрактуван на фона на опозиция от страна на Германия.

Германският министър на финансите Кристиан Линднер прикани за прогрес в съюза на финансовите пазари за възстановяване на опциите за финансиране на бизнеса, с акцент върху инструмента за секюритизация – процесът по сливане на активи за основаване на нов и ликвиден инструмент, на база на който да бъдат издадени акции или облигации.

" Секюритизацията е доста по-малко в нашия всекидневен стопански живот, в сравнение с в действителност е допустимо и належащо ", сподели Линднер, добавяйки, че съюзът на финансовите пазари ще работи върху този инструмент през идните седмици и месеци, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР