Германският канцлер Олаф Шолц повтори неодобрението си за изпращане на

...
Германският канцлер Олаф Шолц повтори неодобрението си за изпращане на
Коментари Харесай

Шолц отказва доставката на ракети Таурус на Киев: Ще предотвратим война между Русия и НАТО

Германският канцлер Олаф Шолц повтори неодобрението си за изпращане на ракети „ Таурус “ на Украйна, съобщи Укринформ. Ръководителят на немското държавно управление приказва по време на така наречен Обществен разговор в Дрезден. Този път причините на Шолц в поддръжка на позицията му бяха, че създадените в Германия ракети евентуално могат да бъдат употребявани против цели в съветската столица.  " Таурус “ с обсег от 500 км могат да поразят някоя съответна цел в Москва, в случай че се употребяват погрешно ", сподели политикът.  " Ще предотвратим ескалация, война сред Русия и НАТО ", акцентира Шолц.

Шолц добави, че " при цялата дипломатическа абстрактност, други (страни) също се погрижиха да знаят къде тъкмо попадат оръжията (им) ”. В случая с Германия това би означавало включване на немски специалисти по ракетно програмиране, с цел да се подсигурява, че ракетите няма да летят към неверните цели, уточни Шолц. Германският канцлер няколко пъти съобщи, че техните ракети са доста по-комплексна система от френските и английските.

" Вярвам, че е невероятно. От самото начало ясно споделих: няма да има немски, натовски бойци в Украйна и позицията ми остава непроменена ", акцентира още канцлерът. Шолц уточни, че НАТО и обособените съдружници не би трябвало да стават част от спора. " Ще предотвратим ескалация, война сред Русия и НАТО ", акцентира политикът.

Той също по този начин призна, че е бил нервиран от рецензиите против него, за решението си да не изпраща ракети „ Таурус “ в Украйна, защото мнозина не помнят, че Берлин е изпратил " доста повече от това ". Германия е вторият по значителност снабдител на оръжие за Украйна и в случай че американският Конгрес се провали в опита си да гласоподава отпущането на още пари за Киев, Германия ще оглави листата на донорите. Канцлерът изброи редица оръжейни системи, които Берлин е изпратил, наред с други сътрудници, измежду които танкове, реактивни системи за залпов огън, Противовъздушна отбрана установки и други.

В същото време, в отговор на един от присъстващите, който се оплака, че Германия избира да продължи военната помощ за Украйна, вместо да търси дипломатически способи за споразумяване на спора, Шолц акцентира, че Германия „ би трябвало да отговори на незабавната обстановка “,  създадена от това, че най-голямата страна в Европа се пробва да промени границите, като атакува друга страна. Канцлерът също така изрази противоречие с изказванието, че Берлин не употребява дипломатически средства и напомни, че неведнъж е разговарял с Путин, което обаче не е дало позитивен резултат.

Това е 12-тия сходен Обществен разговор, в който взе участие Шолц. Този път канцлерът отговаряше на доста въпроси за Украйна.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР