Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон призоваха

...
Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон призоваха
Коментари Харесай

Шолц и Макрон са провели телефонен разговор с Путин

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон приканиха за неотложно преустановяване на огъня във военния спора в Украйна. Това стана по време на техен 75-минутен телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин в събота, заяви представител на немското държавно управление, представен от Ройтерс.

" Разговорът беше част от настоящите интернационалните старания за преустановяване на войната в Украйна ", сподели немският представител, добавяйки, че участниците са се съгласили да не споделят нищо повече по съществото на извършения телефонен диалог.

По-рано Олаф Шолц е приказвал и с украинския президент Владимир Зеленски, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон и неговите сътрудници съветският президент Владимир Путин и немският канцлер Олаф Шолц разискаха в събота последните събития по отношение на рецесията в Украйна, изключително въпросите, свързани с висящите съглашения за осъществяване на съветските претенции, заяви от своя страна пресслужбата на Кремъл.

" Президентът на Русия приказва в детайли за поредицата от диалози, извършени през последните дни сред съветски и украински представители във видео формат. В тази връзка водачите на трите страни разгледаха някои въпроси, свързани с осъществяването на известните съветски условия ", се споделя в изказването.

Тримата водачи са разискали и филантропичната обстановка в Украйна и са се съгласили продължат договарянията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР