Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че федералното правителство отхвърля идеята

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че федералното правителство отхвърля идеята
Коментари Харесай

Меркел е против национална забрана за движение на дизелови автомобили

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че федералното държавно управление отхвърля концепцията за въвеждане на цялостна възбрана за придвижване на дизелови транспортни средства, съобщи " Ройтерс ". Вместо това тя прикани за подобаващи решения за понижаване на излъчванията от колите в мощно нечистите градове.

" Ние сме срещу национални забрани ", сподели Меркел пред депутатите в Бундестага. Тя акцентира, че немските автомобилостроители би трябвало да компенсират за грешките, които са позволили в предишното.

Преди седмица новият немски министър на превоза Андреас Шойер сподели, че ще направи всичко по силите си, с цел да избегне възбрана за каране на дизелови коли. " Не виждам себе си като другар на автомобилните шефове, а като асистент на тези, които работят на индустриалните линии и като някой, който съставлява ползите на притежателите на дизелови коли ", съобщи Шойер.

В края на февруари немски съд даде зелена светлина за възбрана на старите дизелови коли в центъра на най-замърсените градове, като ограниченията ще се взимат и прецизират от локалните управляващи.

Наксоро автомобилната промишленост в страната беше разтърсена от нов скандал, откакто " Фолксваген " разкри, че е бил един от немските автомобилостроители, финансирали проби с маймуни и хора, вдишвали дизелови автомобилни газове. Разкритията се свързват с дизеловия скандал, почнал през септември 2015 година, когато " Фолксваген " призна, че е манипулирал тестванията за отделяните нездравословни излъчвания при дизеловите си коли по света, тъй че да се регистрират по-ниски равнища на газовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР