Германският канцлер Ангела Меркел разчита на успешно разрешение на спора

...
Германският канцлер Ангела Меркел разчита на успешно разрешение на спора
Коментари Харесай

Меркел: ЕС и Полша да намерят решение за бежанците

Германският канцлер Ангела Меркел разчита на сполучливо позволение на разногласието сред Брюксел и Варшава по отношение на въпроса за квотите на бежанците. „ По въпроса за разпределението броя на бежанците сме на разнообразни позиции и договарянията би трябвало да продължат. Залагам на това, че ще намерим единно и европейско решение”, сподели Меркел в навечерието на визитата на полския министър председател Матуеш Моравеци в Берлин на 16 февруари.

През есента на 2015 година страните членки на Европейски Съюз одобриха реш  ение за разселване на тяхна територия на 160 000 бежанци, които към оня момента са се намирали на територията на Гърция и Италия. Против миграционните квоти се разгласи освен Полша, само че също по този начин Унгария, Словения и Чехия. „ Всички ние с влизането си в Европейския Съюз сме поели уговорката да съблюдаваме правовия ред. И в случай че по тематиката има някакви въпроси, подозрения или рецензии, то следва да ги обсъдим. Затова считат, че договарянията сред Полша и Европейски Съюз ще бъдат успешни”, изрази вяра немският канцлер.

Меркел не пропусна опцията да разяснява и признатия неотдавна закон по отношение на термина „ полски лагери на смъртта”. „ Ние, бидейки германци, носим отговорност за това, което се е случило по време на Холокост”, сподели Меркел. Според нея за тези концентрационни лагери „ отговорност носи Германия” и федералното държавно управление изцяло осъзнава това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР