Германският канцлер Ангела Меркел призова Германия и Китай да обединят

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова Германия и Китай да обединят
Коментари Харесай

Меркел поглежда към Китай за ваксини?

Германският канцлер Ангела Меркел прикани Германия и Китай да обединят напъните си в битката с пандемията против COVID-19 и загатна за по-задълбочено съдействие в региона на имунизациите, съобщи Блумбърг.

Във встъпителното си слово по време на виртуална среща с китайския й сътрудник Ли Къцян, Меркел съобщи, че двете страни би трябвало да приказват „ намерено и транспарантно за производството на ваксини “.

„ И в случай че е допустимо да има взаимно признание на имунизациите “, добави Меркел, като разясни, че това би трябвало да стане под егидата на Световната здравна организация (СЗО).

„ Можем да сложим под надзор тази пандемия само в случай че работим дружно. Китай и Германия могат да играят значима роля в това “, сподели още немският канцлер.

Днес немската компания BioNTech разгласи, че чака да получи утвърждение на взаимната си ваксина с Pfizer до месец юли.

Ли от своя страна е отбелязал, че Пекин и Берлин имат „ разнообразни гледни точки “ по някои въпроси, като в същото време с това прикани Германия да почита главните ползи на Китай, да подхожда към него като към еднакъв и да не се меси във вътрешните работи на страната,  съобщават от китайското външно министерство.

Той е споделил, че се надява двете страни да „ отстраняват ненужните разсейващи фактори “, с цел да поддържат „ здрави и постоянни “ двустранни връзки.

Меркел разяснява в резюме въпроса с правата на човек в Китай като съобщи, че двете страни са на разнообразни позиции по някои тематики, изключително във връзка с Хонконг.

„ Бих желала да подновим разговора за правата на индивида допустимо най-скоро “, сподели тя, като добави, че правосъдните министри на Германия и Китай би трябвало да ги обсъдят „ задълбочено “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР