Германският канцлер Ангела Меркел поздрави Борис Джонсън за избирането му

...
Германският канцлер Ангела Меркел поздрави Борис Джонсън за избирането му
Коментари Харесай

Меркел се надява на тясно взаимодействие с Великобритания при Джонсън

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави Борис Джонсън за избирането му за водач на Консервативната партия във Англия и изрази вяра за тясно съдействие с Лондон. Това съобщи през днешния ден пред публицисти говорителката на немското държавно управление Улрике Демер, представена от ТАСС.

"Поздравявам Борис Джонсън и ще се веселя да имаме положително съдействие. Нашите страни и за в бъдеще би трябвало да бъдат свързани от тясно другарство ", е споделила Меркел.

Японският министър председател Шиндзо Абе поздрави Джонсън и го прикани да сведе до най-малко отрицателния резултат от Брекзит върху японските компании, съобщи Асошиейтед прес.

От кабинета на японския министър председател оповестиха, че в поздравлението си към Джонсън Абе е изразил вяра за тясно съдействие с Англия при решаването на въпросите от сферата на сигурността, защитата и другите интернационалните посоки и в това време двете страни да задълбочат другарството си.

Ирландският вицепремиер и външен министър Саймън Ковини поздрави Джонсън и съобщи, че Ирландия ще работи градивно с него и държавното управление му.

Преди това държавен източник заяви пред ирландската телевизия Ар Ти И, че ирландският министър председател Лио Варадкар "при първа опция ще се свърже с Джонсън и чака с неспокойствие този миг ".

Северноирландската Демократическа юнионистка партия и десетте й депутати в английския парламент ще продължат да поддържат държавното управление на торите и при Джонсън, удостовери през днешния ден водачът на ДЮП Арлийн Фостър, представена от Ройтерс.

Тя добави, че преди началото на новата парламентарна сесия двете партии ще създадат планувания обзор на съглашението си за партньорство.

Фостър съобщи, че е разговаряла с Джонсън и го е поздравила, и добави, че чака той да посети Северна Ирландия скоро.

Лидерът на Шотландската национална партия и районен министър председател на Шотландия Никола Стърджън сподели, че с избирането на Джонсън въпросът за нов референдум за самостоятелност на Шотландия става "по-важен от всеки път ", съобщи ДПА.

Тя се закани да работи за това да блокира желанието на Джонсън за Брекзит без съглашение, който по думите й ще бъде пагубен за Шотландия. През април Стърджън съобщи, че задачата й е до две години да провежда нов референдум по въпроса за независимостта, в случай че Англия напусне Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР