Германският канцлер Ангела Меркел потвърди, че няма да претендира за

...
Германският канцлер Ангела Меркел потвърди, че няма да претендира за
Коментари Харесай

Край! Ангела Меркел се оттегля от политиката

Германският канцлер Ангела Меркел удостовери, че няма да претендира за поста ръководител на кабинета на министрите на идващите парламентарни избори в страната през 2021 година. Тя съобщи това в понеделник на конференция в Берлин, оповестява " Ройтерс ".

„ Четвъртият мандат като канцлер ми е финален “, означи Меркел.

Тя акцентира, че няма да се кандидатира за никакви политически постове, откакто завърши сегашният й мандат през 2021 година, съобщи " Ройтерс ". Така тя удостовери изтеклата по-рано информация, че няма да възобновява кандидатурата си за председателския пост в Християндемократическия съюз (ХДС) на конгреса на партията при започване на декември.

„ През 2021 година няма да бъда претендент за длъжността канцлер и няма да изисквам за място в Бундестага “. „ Казвам го за протокола – аз изобщо повече няма да заемам длъжности в политиката “, добави тя. Меркел удостовери също, че повече няма да издига кандидатурата си за длъжността ръководител на Християндемократическия съюз. „ На идващия конгрес на ХДС през декември няма да изисквам за длъжността ръководител (на партията) “, съобщи тя, като уточни, че се отстранява от полемиките за неин правоприемник на поста водач на ХДС. При това Меркел изрази подготвеност напълно да извършва функционалностите на глава на държавното управление, без значение от идното й освобождение на председателския пост в ХДС. „ Готова съм и за напред да работя на длъжността канцлер (до 2021 година) “, означи тя.

Меркел добави, че след края на ръководството си няма желание да заем политически постове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР