Всяка жена, която има деца, знае колко много енергия коства

...
Всяка жена, която има деца, знае колко много енергия коства
Коментари Харесай

Колко енергия е нужна на женското тяло, за да създаде и износи бебе?

Всяка жена, която има деца, знае какъв брой доста сила коства една бременност. Но учени от години се питат – какъв брой тъкмо? Ново изследване е открило точно това и отговорът ще ви изненада.

Човешката бременност изразходва съвсем 50 000 калории в продължение на 9 месеца. Това се равнява на съвсем 50 огромни кутии със сладолед, откриват учените. Всички предходни оценки са доста по-ниски от това.

До момента се смяташе също, че множеството сила, която е нужна на дамите за репродукция, се складира в ембриона, който е относително дребен. Но еволюционният биолог Дъстин Маршал открива, че тази сила в бебешкото телце е едвам 4%. Всички останали 96% са нужни на женското тяло, с цел да успее да сътвори и износи бебето.

 Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците 2 мин. Матурата по БЕЛ: Ето по кое произведение писаха зрелостниците  След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската 2 мин. След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Откритието се появява по време на дългогодишното изследване на Маршал за човешкия метаболизъм. Различните скотски типове имат разнообразни енергийни нужни. Топлокръвните бозайници могат да поддържат постоянна телесна температура и да бъдат дейни даже когато външната температура падне. Това да си топлокръвен идва и с минуси – бозайниците имат непрекъсната нужна да се хранят, с цел да могат да поддържат температурата си.

„ Спрете приема им по време на бременност - може да причинят увреждане на плода “, споделят специалисти

За съпоставяне – змиите, които са студенокръвни, могат да не ядат седмици наред.

Маршал стартира да събира данни за нужната сила на обособените типове по време на живота им. Той разпознава, че на женските човеци им е нужно повече сила поради износването на деца. За да направи тъкмо пресмятане, Маршал мери метаболитните процеси в тялото на дамата, което се основава на това какъв брой О2 им е необходим.

Една от огромните лечебни заведения към този момент е замразила асистираната репродукция

Според Маршал точно изразходваната биологична сила е и една от аргументите, заради които женските бозайници са привързани към дребните си и се грижат за тях след раждането.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР