Германският канцлер Ангела Меркел отправи остри критики към властите в

...
Германският канцлер Ангела Меркел отправи остри критики към властите в
Коментари Харесай

Меркел натиска Орбан да приема бежанци

Германският канцлер Ангела Меркел насочи остри рецензии към управляващите в Унгария поради отхвърли им да одобряват мигранти и да признаят решението на Европейския съд в Люксембург по въпроса с бежанските квоти. " Това, което държавното управление (на Унгария) приказва, че не се интересува от решението на Европейския съд, е недопустимо ", съобщи тя в изявление за в. " Берлинер Цайтунг ", съобщи БГНЕС.

Меркел уточни също, че през октомври водачите на Европейския съюз ще обсъдят създалата се обстановка. Тя също по този начин добави, че не вижда причина да трансформира своята политика във връзка с бежанците, като се има поради позициите на източноевропейските страни.

През есента на 2015 година страните от Европейски Съюз взеха решение да разпределят съразмерно на своята територия 160 000 бежанци, които досега се намираха на територията на Гърция и Италия. Унгария се разгласи срещу това решение, макар че Европейска комисия разпореди в страната да бъдат изпратени 1300 души. Към момента срещу квотата са, с изключение на Унгария, също Полша, Словакия и Чехия.

По-рано Будапеща и Братислава подадоха иск до Европейския съд в Люксембург с искане да се анулира решението за наложителни квоти, само че тази молба беше отхвърлена. От своя страна унгарските управляващи обявиха, че одобряват решението, само че нямат желание да трансформират миграционната си политика.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР