Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли днес предложение, направено от конкурентите
Коментари Харесай

Канцлерът Меркел е против квотите за електромобили

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли през днешния ден предложение, направено от съперниците й от Германска социалдемократическа партия, за въвеждане на квоти за електрическите автомобили в Европа, съобщи организация Ройтерс. Мотивът й е, че използването на такива цели ще се окаже прекомерно комплицирано.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц - главен съперник на Меркел на изборите на 24 септември 2017 - прикани през вчерашния ден за квоти за електрическите автомобили, както в Германия, по този начин и в Европейския съюз, защото съгласно него това ще подтиква бранша да бъде по-иновативен.

" Не мисля, че квотата за електрически автомобили - за тази технология - е добре премислена ", уточни Меркел пред симпатизанти на нейния Християндемократически съюз в западния немски град Дортмунд. Германският канцлер прикани за по-мащабна тактика, която да помогне на автомобилния бранш в прехода към електрически автомобили. " Където фирмите не могат сами, държавното управление би трябвало да ги поддържа и да даде подтик ", съобщи тя.

Автомобилният бранш е най-големият немски експортьор и обезпечава към 800 000 работни места. Политиците обаче се притесняват, че немските автомобилостроители не влагат задоволително в нови технологии и инфраструктура. Тези опасения започнаха да нарастват след абсурда с манипулираните данни от тестванията за нездравословни излъчвания при дизеловите коли на Фолксваген през 2015 година.

Меркел, чийто Християндемократически съюз води в изследванията на публичното мнение, се бори за четвърти мандат с платформа, обещаваща икономическа непоклатимост. Консерваторите на Меркел дадоха обещание понижаване на налозите на стойност към 15 милиона евро годишно, както и увеличение на разноските за инфраструктура, защита и сигурност. Канцлерът стартира през днешния ден последния стадий от предизборната си акция с акцент върху това, което е постигнала до момента - икономическия напредък и просперитета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР