Германският канцлер Ангела Меркел изключи възможността за възстановяване на формата

...
Германският канцлер Ангела Меркел изключи възможността за възстановяване на формата
Коментари Харесай

Връщането на Русия в Г-7 засега е невъзможно, смята Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел изключи опцията за възобновяване на формата Г-8 на водещите индустриални страни, от който Русия беше отстранена, откакто анексира Крим, предадоха " Асошиейтед прес " и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Меркел сподели това по време на своята първа сесия за отговаряне на въпроси на депутати в немския парламент - процедура, въведена от основаната през март ръководеща коалиция. По думите й изключването на Русия е било неизбежн и към този момент е невероятно тя да се причисли още веднъж към Г-7.

Новата процедура беше контрактувана от ръководещата коалиция и планува Меркел да дава отговор на депутатски въпроси три пъти в годината. Досега в Германия нямаше процедура ръководителят на немското държавно управление да взаимодейства директно с парламентаристите на сходни сесии, отбелязва АП.

Канцлерът беше запитана от народен представител от партия " Алтернатива за Германия " дали изключването на Русия от Г-8 е било вярно и дали е добре да се възвърне този формат. Тя означи, че страните, които влизат в Г-7, се придържат към общи полезности, в това число спазването на интернационалното право. Според нея анексирането на Крим от Русия е било " крещящо нарушаване " на интернационалното право.

Меркел обаче се застъпи за поддържане на разговор с Русия, в това число от позиция на съществуващите различия. " Има непрекъснати контакти, има контакти във формата Г-20. Трябва да беседваме между тях и ние вършим това ", сподели Меркел. Германският канцлер съобщи, че чака " сложни разисквания " на срещата на върха на Г-7 в Канада по-късно тази седмица.

Тя напомни, че Съединени американски щати са се изтеглили от Парижкото съглашение за климата и иранската нуклеарна договорка, а също по този начин постановат мита върху вноса на алуминий и стомана от свои съдружници. По думите й това свидетелства за " съществени проблеми с многостранните съглашения ".

За мигрантите

Депутатът от " Алтернатива за Германия " Готфрид Кюрио упрекна Меркел, че без нужда е наводнила Германия с мигранти през 2015 година с политиката си на отворени порти. Той изрази мнение, че тя е предизвикала " най-тежката щета " на страната, която й е коствала " стотици милиарди ". Депутатът посочи, че чиновниците на федералната работа за бежанците са били доведени до положение на " марионетки на една пропускателна просвета ". " Кога ще подадете оставка? ", попита Кюрио.

Меркел отбрани решението си, казвайки, че " изключителната филантропична обстановка " е била посрещната с огромна отговорност от Германия.

През 2015-2016 година в страната дойдоха над 1 милион мигранти от конфликтни зони в Близкия изток и Африка, напомня АП.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР