Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Ангела Меркел се сблъска с най-голямата криза в своята кариера

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила се сблъска с най-голямата рецесия в своята кариера, откакто договарянията за сформиране на ново държавно управление се провалиха, разтърсвайки страната, която е политическа и икономическа опора на Европа, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Провалът на договарянията сред консерваторите на Меркел, свободните демократи и Зелените ненадейно ускори вероятностите за нови избори в Германия. Това стана по-малко от два месеца след парламентарните избори през септември, на които изглеждаше, че Меркел си е осигурила лидерския пост за четвърти мандат. Канцлерът сподели, че продължава да се надява да сформира държавно управление на болшинството, само че акцентира, че в случай че бъде принудена да избира, ще избра нови избори вместо държавно управление на малцинството. В Германия свикването на нови избори не е елементарна процедура. Германската конституция, която е написана, имайки поради нестабилните държавни управления през 20-те и 30-те години на 20 век и рухването на Ваймарската република, включва няколко процедурни трудности, осигуряващи нескончаем и сложен развой, акцентира американското издание.

Някои побързаха да свържат обстановката в Германия с по-широката рецесия на демокрацията на Запад. Други обявиха, че проблемите на Германия в доста връзки са просто знак, че тя става по-нормална. Страната е имала единствено четирима канцлери от 1982 година и поредност от центристки държавни управления, управлявали с консенсус. Кризата избухна седем седмици след парламентарните избори, които вкараха дясната партия "Алтернатива за Германия " в Народното събрание и в прочут смисъл върнаха политиката в страна, където от дълго време не е имало диспути и политически различия, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

Политическата рецесия в Германия на първо място бележи отслабналото въздействие на Меркел във вътрешнополитически проект след 12 години на власт, показва английският в. "Гардиън ". Този крах беше породен от бежанската рецесия през 2015 година, която раздруса ръководството на канцлера. Тя излезе отслабена от изборите през септември, на които завоюва 33 % от гласовете. Макар че нейната партия бе очевидният водач, гласоподавателите за първи път дадоха на шест партии задоволителна поддръжка за влизане в Народното събрание. Много от консервативните гласоподаватели, изключително на изток, поддържаха "Алтернатива за Германия ", която завоюва съвсем 13 % от гласовете.

Евентуални нови избори може да отворят опцията за начало на епоха след Меркел в Германия, така не е ясно дали канцлерът може да остане на поста, отбелязва "Гардиън ". Подходът на Меркел идва към края си, написа немският в. "Велт ". Досега девизът на премиера бе: няма опция. С този способ тя реализира забележителни триумфи, изключително на интернационалната сцена. В същото време обаче това докара до деполитизиране на политиката, най-много във вътрешнополитически проект, разяснява изданието.

Според "Велт " неуспехът на Меркел да сформира коалиция със Свободните демократи и Зелените има и добра страна, тъй като отваря опция за нещо ново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР