Германският журналист от турски произход Дениз Юджел, който прекара последната

...
Германският журналист от турски произход Дениз Юджел, който прекара последната
Коментари Харесай

Турция освободи германския журналист Денис Юджел

Германският публицист от турски генезис Дениз Юджел, който прекара последната година в турски затвор, е бил пуснат на независимост, заяви в. " Ди Велт ", за който той работи, като цитира юриста му. " Най-накрая съдът реши да освободи клиента ми ", написа юристът му в " Туитър ". И външното министерство в Берлин удостовери информацията. Юджел беше задържан и лежа в пандиза по съмнения, че популяризира терористична агитация и подбужда към принуждение. Той отхвърляше изказванията. Срещу него по този начин и не беше повдигнато обвиняване.
Освобождаването му пристигна единствено ден откакто на среща с турския министър председател Бинали Йълдъръм немският канцлер Ангела Меркел изиска обективен развой за Юджел. " Ди Велт " отбелязва, че самият Йълдъръм е заречен пред немската социална телевизия, че ще има оживление по случая и че се чака Юджел да бъде освободен.
Отношенията сред Берлин и Анкара се утежниха внезапно поради дейностите на Турция против обвинените за проваления опит за боен прелом в страната през 2016 година Критична точка беше достигната предишното лято след задържането на немския деятел Петер Щойднер няколко месеца преди федералните избори в Германия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР