Германският финансов министър Кристиан Линднер каза, че Германия вече няма

...
Германският финансов министър Кристиан Линднер каза, че Германия вече няма
Коментари Харесай

Германия твърдо: Никакво плащане в рубли!

Германският финансов министър Кристиан Линднер сподели, че Германия към този момент няма да заплаща за доставките на съветски газ в рубли, както изисква Москва. Позицията му бе изразена в събота в туитър.

“И в бъдеще няма да плащаме за газ в рубли. Правим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от Русия (за енергийните доставки) допустимо най-скоро “, сподели финансовият министър.

Германия близо 40 милиарда куб.м. съветски газ годишно. Това е към ¼ от цялото количество синьо гориво, което страните от Европейски Съюз внасят от Русия.

По-рано денем съветският външен министър Сергей Лавов разгласи, че основните сътрудници, купуващи газ от Русия, са минали на заплащане на суровината в рубли.

" Повечето основни сътрудници на Русия, купуващи газ, към този момент минаха на този метод на заплащане (в рубли) ", сподели Лавров.

Германия очевидно не е измежду тези “ключови сътрудници “, упоменати от Лавров.

" Ако те се отхвърлят от схемите в рубли, то се получава по този начин, че те не желаят ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор ", споделя съветския външен министър и даде образец с България и Полша.

" Ако Полша и България слагат идеологическите си упоритости над ползите на своите нации, над ползите на бюджета си, това е техен избор ", сподели той. България и Полша към този момент оповестиха, че има други възможности на съветския газ и няма да лимитират потреблението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР