Германският енергиен гигант Uniper SE отчете нетна загуба от около

...
Германският енергиен гигант Uniper SE отчете нетна загуба от около
Коментари Харесай

Uniper отчете колосална загуба от 40 млрд. евро

Германският енергиен колос Uniper SE регистрира чиста загуба от към 40 мрлд. евро през първите девет месеца на годината, до момента в който компанията се бори да оцелее, откакто Русия ограничи доставките на газ за Европа, съобщи Блумбърг.

Компанията, която ще получи пакет от 30 милиарда евро държавна помощ, с което ще бъде приключена нейната национализация, е измежду най-тежко наранени от ограничението на доставките от Русия на фона на войната в Украйна. Кризата тласна европейските цени на газа до рекордно високи равнища тази година - надалеч над това, което компанията плащаше за гориво, доставяно от Русия по дълготрайни контракти.

Uniper сподели, че загубата включва 10 милиарда евро осъществени разноски за замяна на размери газ и почти 31 милиарда евро предстоящи бъдещи загуби.

„ Uniper от известно време се доставя с газ на доста по-високи цени и, както е добре известно, записва обилни загуби, защото разноските за подмяна на снабдяването с нов газ не се трансферират към потребителите “, сподели основният финансов шеф Тиина Туомела в изказването. „ Прилагането на стабилизационния пакет затова има най-голям приоритет ”, добави тя.

Uniper играе основна роля в енергийната система на Германия и неговият неуспех може да има резултат на доминото върху бранша. Подробностите за пакета за държавна поддръжка сега се завършват, заяви основаната в Дюселдорф компания. Заместник-министърът на финансите Флориан Тончар сподели, че държавното управление ще подсигурява, че Uniper може да работи и че ще има нужното финансиране.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР