Германският енергиен гигант E.ON няма да купува допълнителни количества природен

...
Германският енергиен гигант E.ON няма да купува допълнителни количества природен
Коментари Харесай

Е.ОН няма повече да внася руски газ

Германският енергиен колос E.ON няма да купува спомагателни количества природен газ от " Газпром ". Компанията чака и стесняване на цената на каузи, който има в " Северен поток 1 " поради военните дейности в Украйна.

Е.ОН (E.ON) се причисли към други компании от бранша, които редуцираха експозицията си към Русия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Ройтерс ". Енергийният оператор добави, че делът от 1,1 милиарда евро (1,2 милиарда долара), който има в " Северен поток-1 ", може да се обезцени вследствие на съветската инвазия в Украйна. Е.ОН, която е най-голямата немска енергийна компания, няма дълготрайни контракти директно с съветски производители на газ, само че купува известно количество газ от търговски компании на " Газпром " в Европа. Във връзка с войната в Украйна спряхме да закупуваме нови количества газ от тези компании, сподели на годишната конференция на Е.ОН основният изпълнителен шеф Леонард Бирнбаум. " Е.ОН ", който е най-големият оператор на енергийни мрежи в Европа, има дял от 15,5 на 100 в " Северен поток-1 " посредством пенсионен фонд. Най-големият акционер в газопровода е " Газпром ", като това е главният маршрут, по който съветският газ сега тече за Германия. Останалите акционери са Wintershall Dea, нидерландската Gasunie и френската Engie.

Германската компания съобщи, че вижда главно опасности за стоковите пазари, обвързваните с тях кредитни и ликвидни опасности, както и в оценката на рисковете за вложения, в това число каузи в " Северен поток-1 ". " Северен поток-2 ", който би удвоил потенциала на газа, който Русия може да достави за Европа, бе спрян предишния месец от немското държавно управление поради съветската инвазия в Украйна. Е.ОН чака поправена облага преди лихви, налози, обезценяване и обезценка (EBITDA) от 7,6 милиарда евро до 7,8 милиарда евро (8.3 милиарда $ до 8,6 милиарда долара) през 2022 година, което е спад по отношение на 7,9 милиарда евро през 2021 година Трябва да се има поради, че в тази сума липсва облага от нуклеарните централи на компанията, множеството от които стопираха работа поради немската пътна карта за излизане на Германия от нуклеарната енергетика. Те въпреки всичко са съдействали с 1,6 милиарда евро поправена облага преди лихви, налози, обезценяване и обезценка през 2021 година Е.ОН отбелязва, че прогнозата за облагата през 2022 година предстои на по-нататъшна актуализация предвид на развиването на спора Русия-Украйна, чието развиване към този момент не може да бъде планувано.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР