Германският Бундестаг ще даде зелена светлина за начало на преговорите

...
Германският Бундестаг ще даде зелена светлина за начало на преговорите
Коментари Харесай

Бундестагът обещава зелена светлина за преговори със Северна Македония

Германският Бундестаг ще даде зелена светлина за начало на договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз, съобщи организация МИА, представена от БГНЕС.
На сесията на 26 септември, когато в дневния ред ще бъде тази точка, персонално ще участва вицепремиерът по европейските въпроси Буяар Османи, а хазаин ще бъде ръководителят на Бундестага Волфганг Шойбле.
Османи разгласи това в изказване за пресата, откакто се срещна с немския държавен министър за Европа Майкъл Рот. „ Получих увещание от Рот, че те като държавно управление ще застанат твърдо зад настояването от Бундестага да бъде дадена зелена светлина на Северна Македония. Мисля, че се движим в вярна посока, поддръжката от Германия е безусловно решаваща за нас и чакам, че всички тези старания ще доведат до решение през октомври за започване на договаряния. Потвърждението от немския Бундестаг ще бъде зелена светлина както за министър Рот, по този начин и за немското държавно управление и канцлерката Меркел на идните съвещания на Европейския съвет през октомври за решението за започване на договаряния “, сподели Османи пред медиите.
„ Постигнахме прогрес във всички области, посочени от Европейския съвет, и непрестанно реализираме стабилен триумф, както и сполучливо използване на признатите промени “, сподели Османи.
От Берлин Османи пътува за Варшава, където се планува да се срещне с държавния секретар на Министерството на външните работи на Полша по европейските въпроси Конрад Шимански, а също и с министъра на външните работи на Полша Яцек Чапутович.
Посещенията в Берлин и Варшава са част от европейската обиколка на вицепремиера из европейските столици преди съвещанията на Съвета на Европейски Съюз през октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР