Германският банков гигант Deutsche Bank отчете нетна загуба от 77

...
Германският банков гигант Deutsche Bank отчете нетна загуба от 77
Коментари Харесай

Deutsche Bank надмина прогнозите на анализаторите за второто тримесечие

Германският банков колос Deutsche Bank регистрира чиста загуба от 77 млн. за второто тримесечие на 2020 година, съобщи Си Ен Би Си. Този резултат обаче е доста по-добър от загубата от 3,2 милиарда евро през същия интервал на предходната година, която значително се дължеше на преструктурирането на банката.

Освен това, чистата загуба е доста по-малка от предстоящата от самата банка загуба от 133 млн. евро и плануваната от анализатори, интервюирани Ройтерс, загуба от 182,9 млн. евро.

Финансовата институция регистрира още доходи от 6,3 милиарда евро по отношение на 6,2 млд. евро през второто тримесечие на 2019 година

Deutsche заяви, че през второто тримесечие отписванията зарад хранителни запаси в кредитния бизнес са достигнали 761 милиона евро по отношение на 506 млн. през първото тримесечие.

Германската банка разгласи, че преструктурирането и е в цялостен ход, като регистрира 23-процентово намаляване на разноските, които не са свързани с погасяването на лихви, до 5,4 милиарда евро.

„ В една сложна среда ние успяхме да увеличим приходите си и да понижим в допълнение разноските. На път да реализираме изцяло задачите си “, разяснява основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг.

„ Това ни разреши да компенсираме по-високите хранителни запаси за покриване на загубите от неприятните заеми и да останем на облага, до момента в който поддържаме клиентите си при тези сложни условия. “, добави той.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР