Германският автомобилен производител Volkswagen си върна лидерството при продажбите на

...
Германският автомобилен производител Volkswagen си върна лидерството при продажбите на
Коментари Харесай

Volkswagen си взе короната от Tesla при продажбите на електромобили в Германия

Германският авто производител Volkswagen си върна водачеството при продажбите на електрически коли на вътрешния пазар от американския съперник си Tesla. Германският авто производител изпревари Tesla по продажби на електрически коли през първите седем месеца на годината, съгласно неотдавна оповестени данни, представени от dw.com.

Продажбите на електрически автомобили се усилиха като цяло, само че те остават остават много под тези на газови и дизелови модели.

VW едвам изпреварва Tesla с 41 475 броя регистрирани електрическия автомобил през първите седем месеца на годината спрямо 40 289 леки автомобила за американския производител.

Tesla водеше VW през първите шест месеца на годината и беше водач на немския пазар за 2022 година, съгласно данни на Германската федерална работа за авто превоз (KBA).

В топ пет попадат и други немски компании. Mercedes е трети с 20 613 регистрации, следван от Audi с 16 786. Следват BMW с 15 987 регистрации и южнокорейският производител Hyundai с 15 411 броя регистрирани електрически автомобили за посочен интервал.

Общо 268 926 регистрации на електрически транспортни средства са направени от началото на януари и края на юли.

Моделите с мотори с вътрешно горене обаче не отстъпват, които там са маркирани 1,64 милиона нови регистрации.

Общите продажби на коли към момента са доста по-ниски от равнището, записано през 2019 година преди пандемията. Германски производители като Volkswagen и BMW са произвели 300 300 автомобила през юли, с 20% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съгласно индустриалната асоциация VDA.

Има към момента нерешени проблеми с веригата за доставки, изключително когато приказваме за полупроводници а това забавя доставките.

Според анализатори приключването на програмата за дотациите за електрически коли за фирмените автопаркове евентуално ще понижи каузи им в новите регистрации от септември.

Плюс това, немската стопанска система е в стагниращ напредък, висока инфлация и възходящи лихвени проценти, което се чака да окаже въздействие на пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР