Германският автомобилен производител Volkswagen AG обмисля да затвори европейски заводи

...
Германският автомобилен производител Volkswagen AG обмисля да затвори европейски заводи
Коментари Харесай

„Volkswagen“ обмисля ограничаване на производството в Европа заради кризата с доставките на газ

Германският авто производител Volkswagen AG обмисля да затвори европейски фабрики и да реалокира производството си отвън Европейския съюз (ЕС), в случай че усложненията с доставките на газ продължат. Това заяви Блумбърг, като се базира на ръководителя на отдела за публични поръчки на компанията Ген Ву.

" Като средносрочни други възможности на сглобяването в Европейски Съюз ще се съсредоточим върху по-голямо локализиране на производството, предислоциране на потенциала, намиране на механически други възможности, сходни на решенията, употребявани за превъзмогване на последствията от дефицита на полупроводници и други скорошни разстройства във веригата за доставки ", сподели той.

Компанията възнамерява да приложи тези ограничения, в случай че проблемите с доставките на газ продължат " за нескончаем интервал от време след идната зима ", обявиха от организацията. В този случай " огромните фабрики на Volkswagen в Германия, Чехия и Словакия, както и енергийната инфраструктура на компанията в Южна Европа " ще бъдат изложени на риск от затваряне, заключава организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР