Германският автомобилен производител Mercedes-Benz изтегля почти 1 милион по-стари превозни

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz изтегля почти 1 милион по-стари превозни
Коментари Харесай

Mercedes изтегля почти 1 милион коли заради дефектни спирачки

Германският авто производител Mercedes-Benz изтегля съвсем 1 милион по-стари транспортни средства от цялостен ​​свят поради евентуални проблеми със спирачната им система, оповестява BBC, представен от businessnovinite.bg

През уикенда компанията съобщи, че ще се свърже със притежателите на транспортните средства, защото спирачките им може да бъдат наранени от " напреднала разяждане ".

Изтеглянето визира общо 993 407 транспортни средства, измежду които 70 000 в Германия.

Mercedes изтегли сходен брой коли предходната година поради проблем с сигурността на системата за незабавни повиквания.

Компанията съобщи, че транспортните средства в последното евакуиране са създадени сред 2004 и 2015 година и са от серията ML и GL SUV и R-класа първокласни минивани.

Хамилтън прекара време в обсъждане на бъдещето

„ Възможно е при мощна или внезапна спирачна маневра да аргументи механични повреди на спирачния усилвател “, се споделя в известието.

Mercedes съобщи, че стартира неотложно изтеглянето и че процесът ще включва инспекция на евентуално дефектните транспортни средства и замяна на части, в случай че е належащо.

Миналия февруари компанията изтегли над 1 милион коли заради недостатък в функционалността си „ eCall “, която предизвестява службите за незабавна помощ за случай и предава местоположението на транспортното средство.

Дефектът значи, че е допустимо да бъде изпратено неверно местонахождение.

Тъй като казусът беше обвързван със софтуера, поправката беше направена най-вече „ отдалечено “ – посредством безжично евакуиране, употребявайки съществуващата мобилна връзка за данни на автомобила.

Системата " eCall " е наложителна в Европейския съюз за всички коли, продадени след 2018 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР