Германският автомобилен производител BMW заяви, че от 2025 г. ще

...
Германският автомобилен производител BMW заяви, че от 2025 г. ще
Коментари Харесай

BMW инвестира един милиард евро в завод за електромобили в Австрия с ново поколение е-двигатели

Германският авто производител BMW съобщи, че от 2025 година ще влага " към един милиард евро " в производството на електрически транспортни средства в цех в Австрия.

Общо 600 000 единици годишно би трябвало да слязат от поточната линия на завода в Щайр в границите на капиталовия проект, очакван до 2030 година, се споделя в изказване на BMW.

От 2025 година BMW ще " създава и създава идващото потомство е-двигатели " в австрийския цех, съобщи ръководителят на производството на BMW Милан Неделкович.

При обновяването на завода ще бъдат добавени две нови индустриални линии, а мястото ще бъде разширено с 60 000 кв. м.

Новите уреди ще изискват вложения в размер на 710 млн. евро, а 230 млн. евро ще бъдат отделени за стимулиране на създаването на коли в Щайр.

До 2030 година " към половината " от 4400-те чиновници на обекта ще работят в региона на " електронната подвижност ", съобщи шефът на завода Александър Сусанек.

Баварският производител съобщи, че има за цел до 2025 година по пътищата да се движат 2 милиона електрическия автомобил, като даде обещание 13 нови електрически модела и възобновяване на марката Mini.

BMW към този момент съобщи по-рано, че ще похарчи 400 млн. евро, с цел да модернизира завода си в Мюнхен за произвеждане на електрически автомобили. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР