Германските власти се готвят да започнат да поставят адаптирана версия

...
Германските власти се готвят да започнат да поставят адаптирана версия
Коментари Харесай

Германия купува ваксини срещу Омикрон, готви се за нова вълна на коронавирус

Германските управляващи се готвят да стартират да слагат приспособена версия на ваксина против КОВИД-19, създадена особено против Омикрон разновидността на ковид. Мярката се подхваща в очакване на нова зимна вълна на болестта, съобщи ДПА.

Най-новата ваксина е приспособена за подварианта BA.1 и сред 5 и 12 септември Германия ще получи 14 милиона дози от препаратите против него на " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ", които сега са в процедура на утвърждение от Европейски Съюз, се споделя в писмо на немския здравен министър Карл Лаутербах с инструкции към здравните управляващи по какъв начин да се приготвят за имунизационната акция.

Данните демонстрират, че най-новите имунизационни препарати са приспособени освен за ВА.1, само че са и доста по-ефективни против подварианта ВА.5 спрямо първото потомство ваксини, написа в писмото, което беше забелязано и от ДПА.

В документа се отбелязва, че във всяка от първите две седмици на септември се чака да дойдат по 5 млн. дози от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " против ВА.1.

Освен това също при започване на септември се чакат и 1,65 млн. дози на " Модерна ", които на 12 септември да бъдат последвани от доставката на още 2,38 млн., се споделя в писмото.

Ваксините ще бъдат доставени непосредствено на фармацевтичните търговци на едро и от 5 септември ще могат да бъдат поръчвани от здравните органи.

" Рисковите групи не трябва да чакат повече да се имунизират, макар че след няколко седмици ще има нова ваксина ", изясни Лаутербах в писмото.

Междувременно американската фармацевтична компания " Пфайзер " и немският ѝ сътрудник " Бионтех " оповестиха, че са основали приспособена ваксина и против подвариантите BA.4 и ВА.5 и в случай че и тя бъде утвърдена, най-рано до края на септември или началото на октомври Германия ще получи 9,5 млн. дози от нея, съобщи министърът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР