Германските власти са конфискували стотици оръжия и десетки хиляди боеприпаси

...
Германските власти са конфискували стотици оръжия и десетки хиляди боеприпаси
Коментари Харесай

Стотици оръжия са били конфискувани в Германия от движение, обвинено в планирането на преврат

Германските управляващи са конфискували стотици оръжия и десетки хиляди муниции по време на следствието против дясно екстремистко придвижване, упрекнато в планирането на прелом против немското държавно управление, съобщи ДПА.

Става дума за " Гражданите на райха ".

Досега са били открити 362 огнестрелни оръжия, 347 хладни оръжия и 148 761 бройки муниции, се споделя в изказване на немското правосъдно министерство, което съставлява отговор на депутатско питане по този въпрос.

" Гражданите на райха " и обвиненият за началник на заговора принц Хайнрих Тринадесети Ройс са възнамерявали принудително да трансформират политическата система в Германия и да слагат на власт ново държавно управление, заяви немският Върховен съд. Според съда заговорниците са били подготвени за борба на живот и гибел.

През декември 2022 година с помощта на напъните на немската федерална прокуратура в Германия, Австрия и Италия бяха задържани над двадесет хипотетични заговорници, в това число някогашни офицери и някогашен народен представител от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", напомня ДПА.

Според немското правосъдно министерство следствията, довели до конфискуване на оръжията, към момента не са завършили, тъй че информацията за броя на оръжията е предварителна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР