Германските власти откриха 8-годишно момиченце, което било държано в плен

...
Германските власти откриха 8-годишно момиченце, което било държано в плен
Коментари Харесай

Разследват майка, държала детето си 7 години в плен

Германските управляващи откриха 8-годишно момиченце, което било държано в плен в фамилната къща в продължение на цели 7 години, предава Би Би Си. Прокуратурата е почнала следствие против майката, бабата и дядото на детето. То е било изведено от вкъщи си в град Атендорн, Западна Германия в края на септември и в този момент е в приемен дом.

Girl hidden in Germany for years by family prompts inquiry

Няма доказателства, че детето е било недохранвано или физически измъчвано. Предполага се, че майката се е опитвала да го държи надалеч от бащата, с който се е разделила малко преди момиченцето да се роди. Тя не му разрешавала да вижда щерка си, само че той завел дело и през 2016 година било присъдено взаимно настойничество. Според немските управляващи обаче през това време майката към този момент била заявила, че е напуснала страната дружно с щерка си. Година по-рано тя публично уведомила управляващите, че се е преместила в Италия. Прокурорите обаче считат, че в реалност фамилията в никакъв случай не е напускало Германия.

В отчета на обществените служби се показва, че момиченцето в никакъв случай не е виждало гора или поляна и сега се пробва да се оправя с неща от всекидневието като изкачването на стълби, да вземем за пример. Детето не е стъпало на учебно заведение, само че може да чете и се оправя добре с математиката.

Menschliche Abgründe, die sich hier offenbaren.
Dem kleinen Mädchen aus kann man nur einen guten Therapeuten wünschen, der ihr zu einem Start in ein gutes Leben verhilft. Die Täterinnen sollte man sehr lange wegsperren!

За съучастници на майката са посочени и нейните родители. Мотивите за дейностите им към момента не са изяснени. А момиченцето е под наблюдението на детски психолози. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР