Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените

...
Германските власти обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт в най-замърсените
Коментари Харесай

В Германия обмислят въвеждането на безплатен обществен транспорт

Германските управляващи обмислят въвеждането на безвъзмезден публичен превоз в най-замърсените си градове предвид на опасността от правосъдни дейности от страна на Европейската комисия поради качеството на въздуха, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Идеята се загатва в писмо до европейския комисар за околната среда Кармену Вела подписано от министрите на Германия на околната среда и превоза Барбара Хендрикс и Кристиан Шмит, както и от шефа на кабинета на канцлера Петер Алтмайер. Мярката се разисква като средство да се понижат пътуванията с персонални коли, защото Германия е застрашена от наказания от Брюксел за това, че не е направила задоволително, с цел да редуцира нездравословните излъчвания от азотен диоксид. Има и оферти да се обособят "зони на ниски излъчвания ", които ще обиден тежкотоварния превоз.

Брюксел даде на Германия и осем други замърсяващи страни членки последна опция да показват нови ограничения, с цел да се понижат излъчванията от колите и да се покрият стандартите на Европейски Съюз за качество на въздуха. Вела заплаши да заведе дело в Съда на Европейски Съюз, в случай че не бъде задоволен от предложенията на Берлин. Германският проект планува за експериментален интервал да се вкара безвъзмезден публичен превоз в градовете Бон, Есен, Ройтлинген, Манхайм и Херенберг.

На 22 февруари Федералният административен съд в Лайпциг ще се произнесе за законосъобразността на възбраните за потребление на коли. Решението му може да промени напълно нещата за най-замърсяващите градове, които може да бъдат принудени да вкарат някаква форма на възбрана за потреблението на коли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР