Германските власти конфискуваха собственост на стойност 40 милиона евро и

...
Германските власти конфискуваха собственост на стойност 40 милиона евро и
Коментари Харесай

Германия разследва руска схема за пране на пари

Германските управляващи конфискуваха благосъстоятелност на стойност 40 милиона евро и още милиони в наличност в границите на следствие на огромна съветска скица за пране на пари.

Имотите са в Централна и Южна Германия, следствието е траяло три години против трима души, прецизира прокуратурата в Мюнхен. Самоличността на тримата не се оповестява.

Според немското обвиняване възможните постъпленията от съветската скица за пране на пари са вложени в скъпи недвижимости в Германия. Схемата предвиждала трансфер на 22 милиарда $ от Русия в Европа през банки в Молдова и Латвия посредством фиктивни компании.

В центъра на скандал за пране на пари е и най-голямата банка в Дания, която към този момент е в полезрението и на американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата. Финансовата институция се проверява и от американското министерство на правораздаването.

Дейността на " Данске банк " се ревизира в Дания, Естония, Франция и Англия по отношение на заплащания на стойност 200 милиарда евро. Сумите са минали през естонския ѝ филиал от Русия, някогашни руски републики и други страни. Естонският финансов регулатор подреди затваряне на филиала на " Данске банк " в страната и погашение на депозитите на клиентите в границите на осем месеца.

Килвар Кеслер, финансов контрол на Естония: Тази банка, нейният филиал, са заблудили естонската страна със серия отчети за подозрителни транзакции, само че не подадени в точния момент. Това е предизвикало на Естония и нейната финансова система обилни вреди.
Сринаха се и акциите на шведската " Суедбанк " откакто журналистическо следствие откри възможна нейна балтийска връзка за пране на пари. Шведската телевизия подозира изпиране на 4 милиарда $ в продължение на осем години.Скандалът евентуално е обвързван с дейностите на " Данске банк ", схемите и в двата случая са минавали през филиалите в Естония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР