Германските власти извършиха обиски на десетки места в цялата страна,

...
Германските власти извършиха обиски на десетки места в цялата страна,
Коментари Харесай

МВР на Германия обискира жилищата на членове на крайнодясна група

Германските управляващи направиха обиски на десетки места в цялата страна, откакто вътрешният министър Нанси Файзер забрани дясна екстремистка група, упрекната в разпространяване на нацистка идеология, заяви „ TVP World ”.

Централата на групата, наречена " Artgemeinschaft ", както и 26 жилища, принадлежащи на 39 членове, бяха претърсени в ранните часове в 12 провинции, се споделя в изказване на вътрешното министерство.

" Това е още един тежък удар против десния екстремизъм и против интелектуалните подпалвачи, които и до през днешния ден не престават да популяризират нацистката идеология ", съобщи Файзер.

" Тази дясноекстремистка група се опита да отгледа нови врагове на конституцията с отвратителното си индоктриниране на деца и младежи ", добави вътрешния министър.

Този месец немските управляващи не разрешиха друга неонацистка група, " Хамърскинс Дойчланд ", с корени в Съединените щати, и нахлуха в домовете на 28 членове след следствие, траяло повече от година в съдействие с американски чиновници./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР