Германските социалдемократи нарушиха табу в съвременната германска политика, като се

...
Германските социалдемократи нарушиха табу в съвременната германска политика, като се
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия нарушиха табу, атакувайки католицизма на противник

Германските социалдемократи нарушиха табу в актуалната немска политика, като се прицелиха в религиозните убеждения на непосредствен помощник на Армин Лашет, консервативния претендент за правоприемник на канцлера Ангела Меркел след парламентарните избори на 26 септември, осведоми " Ройтерс ".

Във видео, оповестено онлайн, лявата Социалдемократическа партия (СДП) открои редица водещи консерватори, в това число Натанаел Лимински, който е шеф на канцеларията на Лашет в провинциалното му държавно управление в Северен Рейн-Вестфалия.

Liminski, a practicing Roman Catholic, gained attention as the voice of Generation Benedict, a church group he co-founded following World Youth Day 2005, which supported the positions of Pope Benedict XVI.

Лимински, практикуващ римокатолик, притегли вниманието като глас на " Поколение Бенедикт ", църковна група, която той съоснова след Световния ден на младежта 2005 година, която поддържа позициите на папа Бенедикт XVI.

" Който и да гласоподава за Армин Лашет и ХДС, гласоподава за... ултракатолически доверени лица на Лашет, за които сексът преди брака е табу ", споделя разказвачът, до момента в който видеото демонстрира съветска матрьошка с лицето на Лимински, вътре в по-голяма матрьошка, носеща лицето на Лашет.

Като акцентира религиозните убеждения на противника, СДП нарушава традицията в насочена към консенсус Германия да заобикаля персонални офанзиви в предизборните акции, изключително по въпроси на вярата.

" Политическият спор става все по-разделен от културните въпроси ", разяснява Карстен Никел в Teneo, консултантска работа за политически риск, като добавя: " СДП се пробва да разсъни тази акция, като активизира поддръжници към културните въпроси. "

Във видеото СДП се прицелва към други водещи консерватори, като твърди, че поддръжката им ще направи богатите по-богати, а бедните по-бедни и ще изтласка партията надясно.

Консерваторите дават обещание на гласоподавателите " непоклатимост и възобновяване " в манифеста си.

Видеото, излъчено онлайн в сряда, бе пуснато в края на половинчасова презентация от генералния секретар на СДП Ларс Клингбейл.

Говорител на СДП, с който " Ройтерс " са се свързали, е декларирал, че това е " клип в обществените мрежи " и не е реклама за предизборна акция.

Нахвърляйки се на видеото, вестник " Тагесшпигел " излезе със заглавие: " Лашет заловен на мушка от " отрицателна акция ": СДП нарушава табу в предизборната акция ".

Преди федералните избори през септември партията се пробва да трансформира известността на своя претендент за канцлер Олаф Шолц в поддръжка за по-широката партия.

Проучване на публичното мнение, оповестено в четвъртък, сподели, че при хипотетично директно гласоподаване за канцлер Шолц ще бъде най-популярният претендент за началник на идващото държавно управление.

Лашет загуби поддръжка, откакто беше забелязан да се смее при посещаване в град, тежко обиден от наводненията. Съюзът на ХДС/ХСС на Лашет към момента води пред другите партии. Меркел, на власт от 2005 година, възнамерява да се отдръпна след изборите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР