Германските самолети Tornado не съответстват на техническите изисквания на НАТО,

...
Германските самолети Tornado не съответстват на техническите изисквания на НАТО,
Коментари Харесай

В Германия признаха неспособността на изтребителите Tornado да изпълняват задачи на НАТО

Германските самолети Tornado не подхождат на техническите условия на НАТО, гласи конфиденциален отчет на Бундесвера, представен от Der Spiegel в обявата „ Deutsche „ Tornados " sind nicht Nato-tauglich ”.

Според изданието, всичките 93 бойни машини се нуждаят от съществена рационализация, за която са нужни многомилионни разноски. В настоящето си положение Tornado „ не могат да вземат участие в нито една интервенция на НАТО”.

Германското МО обръща внимание на редица дефекти на изтребителите: Например техните радиостанции не са предпазени от подслушване. При Tornado липсва система за предаване на данни, наложителна при извършване на задачи от Алианса. Самолетите не разполагат и със системи за радиолокационно опознаване „ свой-чужд”. Електрониката на Tornado се смята за мощно остаряла.

В това положение осъществяването на бойни задания става рисковано, се отбелязва в секретния отчет. Тези дефекти не могат да бъдат отстранени до 2019 година При това не е ясно дали въобще е осъществима рационализация от техническа позиция.

Изтребителите Tornado са създадени през 1979-те години и са признати на въоръжение през 1980-те години. Сега тези изтребители вземат присъединяване в задачи срещу групировката ИД.

Военният министър Урсула фон дер Лайен разгласи, че Германия възнамерява да употребява Tornado чак до 2035 година

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР