Германските разследващи нямат информация за текущото местонахождение на Ружа Игнатова

...
Германските разследващи нямат информация за текущото местонахождение на Ружа Игнатова
Коментари Харесай

Германски съд върна на OneCoin блокирани 3 млн. евро

Германските проверяващи нямат информация за настоящото местоположение на Ружа Игнатова

© Надежда Чипева Още по тематиката
Американски юрист е задържан за пране на 400 млн. $ от OneCoin

От основаната от Ружа Игнатова компания отхвърлят да са имали връзки с обвинявания Марк Скот
24 сеп 2018
Доктор Ружа и ударът на прокурорите

По искане на немските проверяващи и с обвинявания за " пирамидална машинация " и " пране на пари " офиси на OneCoin бяха претърсени
26 яну 2018
Специализираната прокуратура е претърсила офисите на OneCoin

Действията против " криптовалутата " на Ружа Игнатова са по искане на немските проверяващи и част от интернационална интервенция. Няма информация за арести
19 яну 2018
Доктор Ружа и немската суровост на надзора

Финансовият регулатор BaFin спря активността на OneCoin поради предложение на парични прехвърляния без лиценз и блокира 29 млн. евро по сметките й
28 апр 2017
Лондонската полиция проверява OneCoin
27 сеп 2016 На 11 октомври Висшият районен съд на Хам се е произнесъл в интерес на упрекваната, че действа като пирамида, OneCoin и е присъдил да се отблокират към 3 млн. евро. Те е част от по-голяма сума, запорирана по искане на прокуратурата в Билефелд като част от нейно следствие против криптовалутата, учредена от българката с немски паспорт Ружа Игнатова. Новината беше обявена от немските юристи на компанията Schulenberg & Schenk, до момента в който в отговор на въпроси на " Капитал " от прокуратурата в Билефелд обявиха, че следствието продължава, като към този момент няма изясненост по кое време ще завърши.

Малката победа...

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Сегашното правосъдно решение идва, откакто на два пъти OneCoin e обжалвало решения на Регионалния съд в Мюнстер без триумф. Те са за блокиране на средства на обслужващата компания за криптовалутата в Северен Рейн-Вестфалия. Вероятно става дума за IMS International Marketing Services GmbH, на което също през април 2017 година немският финансов регулатор BaFin забрани да прави активност по парични преводи, за което не е лицензирано, и блокира негови сметки с налични 29 млн. евро. Според известието на регулатора през компанията от името на OneCoin са минали 360 млн. евро сред декември 2015 и декември 2016 година Впоследствие BaFin издаде аналогична възбрана и за Onecoin Ltd (Дубай), OneLife Network Ltd (Белиз) и " Уан нетуърк сървисес " (България).

Сега по-горната инстанция в Хам анулира отчасти наложените ограничения и е присъдила на немските управляващи да покрият правосъдните разноски на компанията. От изказването на юристите излиза наяве, че в последния миг прокуратурата в Билефелд, по чието искане през януари 2018 година бяха претърсени и софийските офиси на OneCoin, е пробвала да предотврати решението, като изиска нов запор посредством Регионалния съд в Билефелд, само че то не е било признато.

" Компаниите от групата OneCoin смятат това фундаментално и вярно решение за значим триумф и ще продължат да стремглаво да апелират и всички други запори ", се споделя още в изказването на отбраната.

...и продължаващата борба

Това решение е единствено по поисканото от обвинителите поръчителство и не дава оценка всъщност дали активността на OneCoin е законна. При акцията в София българската прокуратура назова криптовалутата пирамида. Наскоро сходна характерност компанията получи и около дело в Съединени американски щати, където беше задържан американски юрист по обвиняване, че е изпрал 400 млн. $ посредством OneCoin.

В отговор на питане на " Капитал " основният прокурор на Билефелд Гералд Рюбзам отговори, че следствието продължава и няма изясненост какъв брой време ще отнеме. То е по съмнения за комерсиална машинация от проведена група, пране на пари, пирамидални продажби даване на финансови услуги без позволение и даване на платежни услуги без позволение.

" Разследването се води против осем обвинени, главно чиновници на една от фирмите от групата на OneCoin, регистрирани в Германия ", съобщи Рюбзам, като удостовери, че Игнатова е една от тях. " Нямаме информация къде се намира Ружа Игнатова сега ", сподели още той, като акцентира, че до влизане в действие на присъда важи хипотеза за непорочност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР