Германските пивовари предупредиха за рязко поскъпване на бирата, като цените

...
Германските пивовари предупредиха за рязко поскъпване на бирата, като цените
Коментари Харесай

Бирата в Германия поскъпва

Германските пивовари предизвестиха за внезапно повишаване на бирата , като цените евентуално ще се покачат с 30%. Това заяви сп. " Шпигел ", като се базира на Холгер Айхел, общоприет шеф на Германската асоциация на пивоварите, и Щефан Фриче, вицепрезидент на Асоциацията на пивоварите в Берлин и Бранденбург.

" Увеличаването на разноските минава всички граници. Цените са отвън надзор . Никога не сме преживявали сходно нещо! " - сподели той. Според него сега пивоварите са изправени пред " голям ценови напън ".

Всяка година в Германия се събират приблизително към 38 000 тона хмел. 85 % от общата годишна продукция идва от най-голямата в света ферма Халертау в центъра на провинция Бавария в южната част на Германия. С повече от 1100 хмелови насаждения на повърхност от 15 400 хектара насажденията дават всяка година към една четвърт от хмела , създаван в света.

Повишаването на цената на бирата се дължи на повишаването на суровините, нужни за производството. В съпоставяне с предходната година цената на електрическата енергия е повишена с 250%. Пивоварният малц е поскъпнал със 70%, а европалетите - със 150%.

" До края на годината цените на бирата може да се покачат с 30% ", споделя Фриче.

Асоциацията на немските пивовари се състои от 1400 немски пивоварни, които създават под 6000 марки. По-голямата част от тях - 70 % - са съсредоточени в трите федерални провинции: 600 в Бавария, 200 в Баден-Вюртемберг и 150 в Северен Рейн-Вестфалия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР