Германските органи за сигурност допускат, че трите разклонения на газопроводите

...
Германските органи за сигурност допускат, че трите разклонения на газопроводите
Коментари Харесай

Газопроводите Северен поток може да останат завинаги неизползваеми

Германските органи за сигурност позволяват, че трите разклонения на газопроводите " Северен поток 1 “ и " Северен поток 2 “ може да останат вечно неизползваеми. Ако пробойните по мрежата не бъдат ремонтирани в къси периоди, солената вода ще корозира тръбите, разкриха пред берлинския вестник Der Tagesspiegel представители на федералното немско държавно управление.

Междувременно спешният екип на Министерството на външните работи на Федерална Република Германия също се включи в следствието на случая, а няколко федерални министерства и канцлерството разискват следствията.

Като първа стъпка се ускорява контролът на немските суверенни води. Плавателни съдове на немската полиция следят по-отблизо съответните направления на сериозната инфраструктура. Освен това федералните провинции би трябвало да засилят отбраната на крайбрежните зони на Северно и Балтийско море. Защитата на изграждащите се сега терминали за полутечен газ и подводните и телекомуникационните кабели също са причина за безпокойствие.

Подобно на Европейската комисия, немските органи за сигурност и разузнаване позволяват, че течовете по двата най-важни за Европа газопроводи са провокирани вследствие на бойкот.

Поради сложността на офанзивата специалисти и държавни кръгове считат, че тя може да бъде осъществена единствено от " държавен артист “. Спекулациите са в посока Русия, само че претекстът е неразбираем. В ход е анализът на сателитни изображения за вероятни придвижвания към газопроводната мрежа в навечерието на вероятните офанзиви.

Една от теориите е, че водолази може да са сложили експлозиви в двете разклонения на " Северен поток 1 “ и в неработещата тръба на " Северен поток 2 “. Според информация на Der Tagesspiegel детонациите демонстрират, че течовете са големи и скоростта на рухване на налягането е висока.

Освен това има доста разстояние сред трите места, откъдето са зародили течовете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР