Германските национални железници Дойче бан (Deutsche Bahn) съобщиха, че планират

...
Германските национални железници Дойче бан (Deutsche Bahn) съобщиха, че планират
Коментари Харесай

Германските железници подготвят влакове за износ на зърно от Украйна

Германските национални железници " Дойче бан " (Deutsche Bahn) оповестиха, че възнамеряват да стартират да дават товарни влакове, които да транспортират украинско зърно до немски пристанища, където да бъде натоварено на кораби, съобщи Ройтерс.

Подробности за упования потенциал не се оповестяват, само че излиза наяве, че седмично са планувани по няколко влака, които да събират украинското зърно, намиращо се най-много в Румъния. Влакове на " Дойче бан ", натоварени с помощи, пътуват от Германия за Украйна, а на връщане те могат да транспортират зърно.

Украинският селскостопански експорт беше към 2,5 милиона тона през юни против 6 милиона тона приблизително месечно, преди Русия да нахлуе в страната на 24 февруари. Агенциите на Организация на обединените нации предизвестиха, че неналичието на украинско зърно, което нормално отива в Близкия изток и Африка, заплашва с апетит и всеобща миграция в " невиждан мащаб ".

Голяма част от настоящия експорт на зърно от Украйна се прави с камиони и речни кораби до прилежащи страни, най-много Румъния и Полша, с цел да бъде пренатоварено там на океански кораби, защото другите габарити на украинските железопътни релси пречат на влакове от Европейски Съюз да се употребяват в страната.

Украйна незабавно би трябвало да изнася зърно, защото фермерите са изправени пред липса на потенциал за предпазване за новата годишна продукция. Страната таи вяра, че диалозите за основаване на безвреден кулоар за експорт на зърно през Черно море може да приключат още тази седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР