Германските медии съобщават за смущаващ случай на насилие, повлиян от

...
Германските медии съобщават за смущаващ случай на насилие, повлиян от
Коментари Харесай

Конфликтът в Близкия изток се пренася в германските училища frognews.bg

Германските медии оповестяват за объркващ случай на принуждение, повлиян от терористичните офанзиви на Хамас против Израел, в учебно заведение в берлинския квартал Нойкьолн. В понеделник 14-годишно момче се е появило в гимназията, в която учи, с палестинското знаме. След като 61-годишен преподавател се доближил до него, с цел да му забрани да носи политически знаци, педагогът бил атакуван от различен 15-годишен възпитаник, написа.

 

Видеозапис с насилието обиколи обществените мрежи, а следствието по случая продължава, написа АРД. След случая в гимназията в Нойкьолн към този момент е даже по-ясно, че учебните заведения се нуждаят от повече поддръжка.

 

Служителка на организацията Кройцбергска самодейност против антисемитизма споделя, че в няколко учебни заведения са зародили проблеми и учителите се опасяват да отидат на работа. 

 

Много арабски фамилии гледат единствено арабска телевизия и наблюдават единствено избрани канали в обществените медии, изяснява районният кмет на Нойкьолн Мартин Хикел. Проблемът с това е, че учениците у дома виждат единствено едната страна на спора, която е и мощно натоварена прочувствено, показва още той.

 

Конфликтът в Близкия Изток се придвижва в немските учебни заведения?

 

" Трябва да работим, с цел да осведомяваме по-добре учителите за битката против антисемитизма ", упорства Феликс Клайн, комисар по въпросите на антисемитизма на федералното държавно управление. Той предизвести, че спорът в Близкия изток от ден на ден се придвижва в немските учебни заведения. Клайн заяви за усилващи се антиизраелски настроения в образователните заведения.

 

След случая гимназията още веднъж е с защита, както и с полицейско наличие. Родителският съвет беше възнамерявал за сряда проява против насилието, само че поради опасенията на органите на реда, че събитието ще бъде употребявано от последователи на Хамас, то било неразрешено. Въпреки това са се събрали хора, имало и палестински флагове. Съобщава се и за викания " Освободете Палестина ", осведоми АРД.

 

" Разнообразна картина на Близкия изток "

 

" Обръщайте внимание на страстите, говорете за тях и се пробвайте да предадете разнообразна картина на Близкия изток ", прикани учителите шефът на Кройцбергската самодейност против антисемитизма Дервиш Хизарчи, представен от АРД. 

 

След огромната офанзива на терористичната организация Хамас против Израел, мрежата Самидун, която е считана за част от Народния фронт за избавление на Палестина, е раздавала сладки на берлинската улица " Зоненалее ", напомня " Ди Велт ". Групата разгласява фотоси от акцията в Х (доскоро Туитър), и написа: " Да живее съпротивата на палестинския народ ". Повдигнати са обвинявания в закононарушение, заяви немската полиция. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР