Германските компаниите проявяват особен интерес към служители с дигитални умения,

...
Германските компаниите проявяват особен интерес към служители с дигитални умения,
Коментари Харесай

Германските компании търсят служители с дигитални умения

Германските фирмите демонстрират необикновен интерес към чиновници с цифрови умения, се показва в разбор на мюнхенския институт " Ифо " (Ifo) на 1,8 милиона онлайн разгласи за работа в Мюнхен и Горна Бавария през интервала от 2019 година доникъде на 2022 година В 70 на 100 от прегледаните разгласи се изискват цифрови умения.

" В допълнение към профилираните знания е все по-важно за чиновниците да имат умения, които им разрешават да се приспособят към софтуерните промени ", съобщи Оливер Фалк, шеф на Центъра за промишлена организация и нови технологии към " Ифо ".

" Kомпаниите желаят да видят най-много цифрови качества, умения за разрешаване на проблеми и еластичност, които са потребни за разнообразни работни задания ", сподели Фалк. " Когато става дума за цифрови умения се има поради освен елементарното им използване, само че и способността да се проучват големи размери данни или да се работи в облак, които получават все по-голямо значение ", съгласно него.

" Очаквано, услугите в осведомителните технологии и телекомуникациите са отпред в рейтингите за тези механически типове цифрови умения, само че автомобилостроителите и производителите на машини и съоръжение също са отпред в класацията ", добави Фалк. Той е съавтор на изследване на " Ифо " за уменията и експертния опит в модерния работен свят, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР