Германските избиратели гласуват тази неделя на избори в две западни

...
Германските избиратели гласуват тази неделя на избори в две западни
Коментари Харесай

Регионални избори в две провинции в Германия - важен тест за управляващите

Германските гласоподаватели гласоподават тази неделя на избори в две западни провинции, които са тест за това дали консервативният Християндемократически съюз ще резервира властта си след федералните избори по-късно тази година, съобщи Ройтерс.

ХДС отива на избори в провинция Баден-Вюртемберг, известна с производството на коли, и провинция Райнланд-Пфалц, известна с производството на вино.

В Баден-Вюртемберг, едно време сигурната територия на ХДС, партията рискува да бъде сменена като дребен сътрудник на зелените в локалното държавно управление от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и Свободната демократическа партия (СвДП).

В Райнланд-Пфалц, където към този момент ръководи такава " светофарна коалиция " (от цветовете на трите партии " Съюз90/Зелени " (зелен), СвДП (жълт) и ГСДП (червен)), ХДС водеше в социологическите изследвания до края на февруари, само че бе изпреварен от левите социалдемократи.

Лидерите на ХДС се боят, че в случай че светофарна коалиция ги в профил от власт в Баден-Вюртемберг, същият сюжет може да се повтори и на федералните избори през септември и партията да остане в съпротива на национално равнище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР