Германските и австрийските власти извършват засилени гранични проверки за борба

...
Германските и австрийските власти извършват засилени гранични проверки за борба
Коментари Харесай

Германия и Австрия затягат граничните проверки заради миграцията

Германските и австрийските управляващи правят засилени гранични инспекции за битка с престъпността и противозаконната имиграция, заяви ДПА.

От през днешния ден за пръв път в регионите по границата сред двете страни дружно работят чиновници на федералните полиции на Германия и Австрия, както и на районната полиция на Бавария, съобщи Българска телеграфна агенция.

Федералните полицейски служби на Германия и Австрия възнамеряват да работят дружно и на прохода Бренер в Алпите, който свързва Австрия и Италия. След три месеца се чака да бъде изработен обзор на взаимните интервенции.

" С тези инспекции желаеме да осуетяваме в точния момент рисковото и нелегално влизане посредством укриване в товарни влакове, както и да не позволяваме нещастни случаи ", съобщи представител от централата в Мюнхен на баварската полиция. " Мигрантите не престават да излагат себе си на заплаха и да си играят с живота си ", добави той.

В множеството случаи мигрантите пътуват сред или върху ремаркетата на камионите, които минават през прохода Бренер, транспортирани на товарни влакове. Полицията в Мюнхен съобщи, че през 2017 година е разкрила в товарни влакове 1000 бежанци. Броят на хората, опитващи по незаконен метод да влязат в Германия от Австрия, наподобява понижава: през 2017 година подобен опит са подхванали 14 600 души, от които 7200 са били върнати; за първите четири месеца на 2018 година броят им е 3800, от които на 2100 е било неразрешено да влязат в Германия
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР