Германските фирми трябва да започнат да планират действията си за

...
Германските фирми трябва да започнат да планират действията си за
Коментари Харесай

Германия предупреди фирмите си да се готвят за твърд Brexit

Германските компании би трябвало да стартират да възнамеряват дейностите си за най-лошия вид на Brexit, вероятен да се случи сред Лондон и Европейски Съюз, в случай че не бъде подписана договорка на срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица.

Предупреждението беше отправено от Федерацията на немската промишленост (BDI). От федерацията приканиха английския министър председател Тереза Мей и водачите на оставащите в Европейски Съюз 27 страни да се спогодят за временен интервал със опазване на настоящето статукво след излизането на Англия на 29 март 2019 година „ В противоположен случай някои компании ще бъдат принудени да концентрират проектите си за деяние при евентуален най-лош вероятен сюжет, който не е мечтан от никого и при който вредите ще са за всички “, гласи изказване на шефа на BDI Йоахим Ланг, съобщи БГНЕС.

Негативните резултати от наближаването на Brexit към този момент са забележими, показаха от BDI, откакто Великобритяния падна от второ на пето място измежду най-големите търговски сътрудници за германия предходната година.

Постигането на съглашението за преходния интервал след формалното отдръпване на Англия от блока до идната седмица е комплицирано, защото Лондон и Брюксел са на противоречащи си позиции за това по какъв начин да се провежда действието на границата сред Република Ирландия и английската провинция Северна Ирландия.

Англия има намерение да напусне единния пазар на Европейски Съюз и митническия съюз, което допуска нуждата от граничен надзор.

В текста на Европейски Съюз се споделя, че Северна Ирландия би трябвало да остане в митнически съюз с останалата част от блока, в случай че не бъде открит по-добър метод да се избегне тежка ирландска граница - която Англия отхвърля. „ Докато Англия не показа решение, ще е доста мъчно да си представим забележителен прогрес в договарянията за Brexit “, съобщи предходната седмица президентът на Европейския съвет Доналд Туск.

Ако бъде открит компромис, Англия най-сетне може да премине към договарянията за изискванията за излизане - основно във връзка с финансовите си отговорности, правата на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и жителите на Обединеното кралство в Европа и ирландската граница – по време на връзките след Brexit, в това число и по време на преходния интервал.

След стоящо под въпрос опазване на статуквото от към две години, " минималното условие за немските компании е търговията със артикули без митнически такси или квоти, в идеалния случай в митнически съюз ", сподели шефът на BDI.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР