Германските фермери започнаха едноседмични национални протести рано тази сутрин, съобщава

...
Германските фермери започнаха едноседмични национални протести рано тази сутрин, съобщава
Коментари Харесай

Фермерски протест предизвика транспортен хаос в Германия

Германските фермери започнаха едноседмични национални митинги рано тази заран, оповестява " Ройтерс ".

Недоволството им е подбудено от проектите за постепенно премахване на земеделските субсидии на фона на опитите на съдружното държавно управление да оправи финансите си.

Колони от трактори и камиони - някои с протестни транспаранти, поеха по немските пътища при минусови температури преди зазоряване. По информация на полицията пътищата и подстъпите към автомагистралите са били блокирани на редица места, което е причинило задръствания по време на утринния час пик.

Фермерите се заканиха да блокират главните транспортни и логистични пътища до идващия понеделник. Те предизвестяват, че премахването на данъчните облекчения ще изгони фермите от бизнеса.

Председателят на немската фермерска асоциация DBV помоли обществеността за състрадание.

" Не желаеме да загубим поддръжката и солидарността, които получихме от огромна част от популацията ", съобщи той, само че добави, че фермерите  " няма да одобряват плануваните нараствания на налозите за селскостопанския бранш ".

Отрицателната реакция от страна на фермерите предходната седмица накара обединението на канцлера Олаф Шолц, която бърза да завърши проектобюджета за 2024 година, отсрочен поради правосъдно решение, да направи непредвидени промени, в това число да промени проектите за понижаване на дотациите за селското стопанство.

Вместо ненадейно преустановяване на данъчните облекчения за земеделските стопани върху дизела, субсидията ще бъде понижена с 40% тази година, с 30% през 2025 година и ще отпадне от 2026 година нататък.

Правителството се отхвърли и от проектите си за унищожаване на преференциалното отнасяне на налога върху транспортните средства за горското и селското стопанство.

Според асоциацията DBV обаче измененията не са задоволителни, заради което не анулира желанието си за митинги тази седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР