Германски прокурори заявиха, че човек, заподозрян в изпращане на пари

...
Германски прокурори заявиха, че човек, заподозрян в изпращане на пари
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян във връзки с ИДИЛ на летището в Амстердам по искане на Германия

Германски прокурори обявиха, че човек, обвинен в изпращане на пари за финансиране на групировката " Ислямска страна " (ИД), е бил задържан на летището в Амстердам, съобщи Асошиейтед прес.

Според прокуратурата 29-годишният съветски жител, разпознат единствено като Юсуп Б. поради разпоредбите за дискретност в Германия, беше задържан през вчерашния ден след идването му от Южна Америка, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване на немската прокуратура от през днешния ден се споделя, че управляващите в Берлин и прилежащата провинция Бранденбург го проверяват по съмнение в поддръжка на терористична организация. Той е обвинен в изпращане на пари на други обвинени в ислямизъм в Сирия за финансиране на образованието на бойци и на пазаруване на оръжие за ИД.

Според обвиняването откакто научил за следствието, той отпътувал за неназована страна в Южна Америка, само че бил проследен.

Холандската радиопредавателна корпорация HOC посочи през днешния ден, че във връзка с Юсуп Б. работи европейска заповед за арест, по силата на която той е бил арестуван. Сега следва холандските управляващи да вземат решение за екстрадиция на арестувания, показва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР