Германската военноморска фрегата Hessen , изпратена в Червено море, за

...
Германската военноморска фрегата Hessen , изпратена в Червено море, за
Коментари Харесай

Германска фрегата в Червено море успя да отблъсне атака на хутите


Германската военноморска фрегата " Hessen ", изпратена в Червено море, с цел да пази комерсиалните кораби от нападенията на хутите, сполучливо е съумяла да отблъсне офанзива на бунтовниците, като е поразила две техни цели.

Фрегатата е част от военноморската задача на Европейския съюз за отбрана на корабоплаването в района. Тя беше изпратена от Германия преди три седмици и това е било първото стълкновение, в което е взела участие. В задачата " Аspides " ( " Защитник " ) са включени още Франция, Гърция и Италия.

По първична информация екипажът на " Hessen " е съумял да смъкна два дрона на бунтовниците, които управляват Северен Йемен и от месеци атакуват кораби в региона на Червено море, за които счита, че по някакъв метод са свързани с Израел.

В отговор съвсем всеки ден американски изтребители нанасят удари върху цели на хутите, в това число върху ракети, дронове и оръжия, употребявани за нахлуване върху корабите.

Последната сходна беше в събота, когато изтребители на Съединени американски щати и Англия нанесоха удари по 18 цели на хутите в Йемен като част от взаимна интервенция, подкрепена от Австралия, Бахрейн, Канада, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия.

Централното командване на Съединени американски щати заяви в X (бивш Туитър), че американски самолети и съюзнически транспортен съд са свалили пет дрона на хутите сред късно вечерта във вторник, само че без да прецизират дали плавателният съд, взел участие в ударите, е фрегатата, изпратена от Германия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР