Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е засилила натиска върху консервативния блок

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е засилила натиска върху консервативния блок
Коментари Харесай

Социалдемократите натискат Меркел да ускори реформата на еврозоната

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) е засилила натиска върху консервативния блок на канцлера Ангела Меркел да поддържа предложенията за промяна на еврозоната, както беше контрактувано в тяхното съглашение за съставяне на огромна коалиция, оповестява " Ройтерс ".

Консерваторите на Меркел желаят да лимитират опциите за маневриране по отношение на промяната на еврозоната, демонстрират документи, до които са се добрали от " Ройтерс ", което би могло в допълнение да разочарова френския президент Еманюел Макрон, който е на посещаване в Берлин по-късно тази седмица.

 Консерваторите желаят да вържат ръцете на Меркел за промяната на Макрон в еврозоната
Консерваторите желаят да вържат ръцете на Меркел за промяната на Макрон в еврозоната

Предложението ще бъде разисквано на среща на блока във вторник

" Европа чака Германия повече от година ", акцентира Карстен Шнайдер, почитан член на ГСДП, препращайки към извънредно дългия интервал, в който бяха правени опити за сформиране на коалиция след федералните избори през септември предходната година.

" Време е да сме наясно с нашите отговорности ", разяснява Шнайдер пред телевизия ARD.

Консервативните депутати би трябвало да дебатират промените в еврозоната през днешния ден, преди визитата на Макрон в Берлин в четвъртък.

Проекторешение на немските депутати, направено от водещите членове на консервативния блок на Меркел, отхвърля проектите, стартирани от Европейската комисия да употребява характерна правна наредба на Европейски Съюз за основаване на Европейски валутен фонд.

Вместо това консерваторите настояват, че основаването на Европейски валутен фонд според европейското законодателство ще изисква смяна на основополагащия Лисабонски контракт " в консултация с националните парламенти " - комплицирана еквилибристика, която ще отнеме време. Те също по този начин желаят самостоятелен Европейски валутен фонд, който да не е зависещ на европейски надзор.

Лансирайки решението преди работната среща на Макрон с Меркел в четвъртък, консервативните депутати демонстрират мускули, стремейки се да защитят способността на Бундестага да постанова несъгласие върху пакетите за помощи в еврозоната и да ограничи промяната.

Шнайдер съобщи, че основаването на Европейски валутен фонд не значи автоматизирано, че Германия би трябвало да заплаща повече пари за други европейски страни.

Той добави, че е " изцяло явно ", че каквато и да е стъпка за развиването на съществуващия фонд за избавяне в еврозоната, публично прочут като Европейски механизъм за непоклатимост, в Европейски валутен фонд няма да промени пълномощията на националните парламенти да постановат несъгласие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР