Германската полиция започна разследване, след като в участък от железопътна

...
Германската полиция започна разследване, след като в участък от железопътна
Коментари Харесай

Ислямска държава пак вся ужас в Германия с диверсия край Берлин

Германската полиция стартира следствие, откакто в сектор от железопътна линия в Берлин е била открита щета на контактната мрежа, породена съзнателно. Близо до мястото по информация на в. " Билд " е открито знаме на групировката " Ислямска страна " (ИД).

Полицията посочи, че проверява съмнения за рискова интервенция в железопътния превоз и възможен политически претекст за това. Според " Билд ", който цитира федералната полиция, знаме на джихадистката формация и 60-ина пропагандни брошури с текстове на арабски са били открити в периметър от 300 метра към развалената контактна мрежа. На мястото е намерено и приспособление с куки, написа Блиц.

Националната железопътна компания е уведомила тази заран федералната полиция за развалена контактна мрежа в югоизточната част на Берлин, откъдето минават най-вече влакове от и до предградията и влакове на дълги дистанции.

Движението на влаковете по тази линия е било спряно, а експерти по криминология са отишли на терен да създадат фотоси и да вземат материални доказателства, уточни полицията.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР